ANGELSOLSTICE CYBERPUNK RITUAL

So 18.6.2011/19:00 - Ne 19.6.2011/6:00
CR - Jihocesky kraj - Galerie Arcus, Peníkov u Českého Rudolce
Jeden z pomyslných vrcholů letošní festivalové sezóny se pro příznivce kvalitní elektroniky a industriálu odehraje v toxickou mlhovinou zastřené lokaci jihočeského Peníkova. Prostory galerie Arcus, respektive přilehlé, a pro účely performancí vhodně upravené stodoly, se stanou dočasnou základnou pro mystické oslavy zmutovaných zvuků a vizuálních přeludů. Období slunovratu je takové události obzvláště nakloněné.

Až z exotického Slovenska zavítají matadoři tamní EBM scény TERMINAL STATE. Ti nám za pomoci výkoné reprosoustavy dají pocítit syntetické vjemy mechanických modulací černých děr z připravované a dlouho očekávané novinky Illegal Space Activity. Ta by měla vyjít letos na podzim u respektovaného kanadského labelu Electro Aggression Records. Tvorba TS se na jedné straně přidržuje osvědčených schémat EBM definovaných v 90.letech minulého století, na straně druhé však přichází s precizní zvukovou alchymií a soundem poplatným současným trendům a světové úrovni industrial IDM. Oddosobněné struktury pulsující vesmírem jsou štvané metalickým hlasem vyřazené jednotky palubního počítače a glitchované frekvence navozují tu správnou cyberpunkovou nepohodu.

Eskalující hluk, zběsilá robotická rytmika, surovost zrezivělého železa a oblaka slévarenského dýmu. To vše coby zátiší k šikům dělníků nastupujících noční směnu v Metropolisu. I to jsou atributy šumperského komanda AKIMBO, které taktéž přijalo pozvání narušit zdánlivou letní idylku České Kanady. Produkce Moravanů je nekompromisní industriální nátěr v nejlepší tradici kombinace elektronických manipulací za využití akustických vlastností kovu. Dehumanizační elegie umocňuje težkotonážní kytarový masiv a výsledkem je energií prodchnutá zvuková apokalypsa v níž se pánové nepokrytě vyžívají. Právě absolutní nasazení dělá z Akimbo jeden z nejlepších domácích live actů.

Nahlédnout do hlubin nejen jihlavského zásvětí nám silou sonického okultismu nechají maskované entity tajuplného sdružení TÁBOR RADOSTI. Živá prezentace materiálu z aktuálního, v pořadí již čtvrtého alba Agartta, je příslibem velkolepých průniků makro a mikrokosmických souvislostí. Šamanský potenciál těchto dark ambientních mistrů je stále více sycen repetitivní rytmikou z útrob neprobádaných oblastí lidského podvědomí, a tím si zcela podmaňuje své posluchače. Špičkové originální video je v případě TR standardem a zároveň nedílnou součástí jejich surealisticko-psychedelického představení. Orwelovské vize jsou stále více podrobovány diktátu Nového Řádu těchto záhadných čarodějů.

Opuštěné kontinenty neznámých planet, mezigalaktické střety barbarských civilizací, hrůza osamocení v mrazivých temnotách prostoru a technologický Armageddon. To jsou některé z inspiračních zdrojů pražského audiovizuálního projektu CONAMARE CHAOS. Zvuková východiska tvorby můžeme hledat v převážně ambientním pojetí produkce, prodchnutém cyklickými tempy a harshovými beaty. Jimi prostupují organicky působící plochy a určují ráz zvukových krajin osídlených mimozemskými formami. Netradičně pojatá projekce zvyšuje psychoaktivní účinek CCH a vtahuje nás do středu dosud netušených událostí z druhé strany Mléčné dráhy. Pokud jste si někdy přáli stát se součástí kosmické adventury, s CCH máte šanci!

Atmosférické eskapády tribal ambientu a electro world beatu jsou poznávacím znamením pro československou kolaboraci APOPHYSIA v podání producentů p67k a ChrisXX. Uvolněné pojetí jejich hudby je umožněno pestrou škálou stylových rejstříků od minimalu, downtempa až po zásadní ovlivnění klasickou elektronikou. Součástí hudebních konceptů dvojice jsou spolupráce s různými vokalistkami, a jedna z nich - Olga Alexandrovna vystoupí s projektem i na Angel Solstice. Po stále aktuálním EP After the War připravuje APOPHYSIA debutové album.

Před vystoupením živých projektů navnadí uši návštěvníků svým setem DJ KNÜPPEL AUS DEM SACK z Běloruska. Jako VJ crew se představí SPEERSPITZE z Rakouska.

Text by MXL